DIENSTEN

Gedragsverandering op de werkvloer

Wij houden ons dagelijks bezig met gedragsverandering op de werkvloer. Soms is verandering nodig, bijvoorbeeld doordat het bedrijf een andere koers gaat varen. Het meest lastige in dit soort processen is het meenemen van de medewerkers hierin. Een andere manier van werken gaat hand in hand met een verandering van het gedrag. Wij helpen jou daar graag bij!

Samen met teams gaan we aan de slag. En dan bedoelen we écht actief aan de slag, waarbij iedereen letterlijk en figuurlijk in beweging komt. Met elkaar maken we theater en gebruiken we allerlei oefeningen en werkvormen uit de theatersport. Op deze manier maken we werksituaties visueel en laten we de verschillende perspectieven zien. Het zorgt er voor dat blinde vlekken zichtbaar en bespreekbaar worden. Uiteraard creëren we hiervoor een veilige en gelijkwaardige setting, waarin alle teamleden open met elkaar van gedachten kunnen wisselen.

Onze sessies bruisen van de energie. Plezier hebben staat centraal, waarbij we de confrontatie zeker niet uit de weg gaan. We geven de deelnemers feedback op basis van onze observaties en de invloed van hun gedrag op ons. Daarmee stellen wij ons ook kwetsbaar op. Die kwetsbaarheid krijgen we vervolgens vaak terug van de medewerkers.

Ervarend leren

Bij ons draait alles draait om het zelf ervaren. Wij zijn er van overtuigd dat dit de beste manier is om iets te leren en waarmee je vervolgens in staat bent om je eigen gedrag te veranderen. Door het zelf te ervaren, ontstaat er een koppeling tussen het verstand en gevoel. Dat wakkert de intrinsieke motivatie aan om ook echt te willen veranderen.

In de dagelijkse praktijk worden tal van middelen ingezet om teams mee te krijgen in een verandering: van een informatie bijeenkomt tot een cursus of een heisessie. De leerpiramide van Bales laat zien wat het verschil in effectiviteit is tussen deze middelen en een theaterinterventie. Het leerrendement van een theaterinterventie is vele male groter dan die van een cursus of een heisessie, zelfs met de interactiviteit die deze methoden bieden.

Theaterinterventies in de praktijk

Een veranderproces bestaat uit verschillende fasen. Onze theaterinterventies zijn hier ook op afgestemd. Bij iedere fase past een andere theaterinterventie. Op deze site staan verschillende methodieken die wij aanbieden omschreven. In de uitvoering zorgen wij altijd voor maakwerk, zodat het speciaal is toegespitst op jouw team en organisatie. Je kunt ons inzetten voor een dagdeel of voor de begeleiding van het hele veranderproces. Wij werken altijd met groepen vanaf 5 personen.
Ben je nieuwsgierig naar wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem contact op voor een vrijblijvende kennismaking!