Diensten

Gedragsverandering op de werkvloer

Wij houden ons dagelijks bezig met gedragsverandering op de werkvloer. Soms is verandering nodig, bijvoorbeeld doordat het bedrijf een andere koers gaat varen. Het meest lastige bij deze processen is het meenemen van de medewerkers. Een nieuwe koers gaat doorgaans hand in hand met een verandering van het gedrag. En exact dat gedrag is vaak lastig te veranderen. Wij helpen jou daar graag bij!

Samen met teams gaan we aan de slag. En dan bedoelen we écht actief aan de slag, waarbij iedereen letterlijk en figuurlijk in beweging komt. Met elkaar maken we theater en gebruiken we allerlei theatrale en didactische werkvormen. Op deze manier maken we werksituaties visueel en laten we de verschillende perspectieven zien. Het zorgt er voor dat blinde vlekken zichtbaar en bespreekbaar worden. Uiteraard creëren we hiervoor een veilige en gelijkwaardige setting, waarin alle teamleden open met elkaar van gedachten kunnen wisselen.

Onze sessies bruisen van de energie. Plezier hebben staat centraal, waarbij we de confrontatie zeker niet uit de weg gaan. We geven de deelnemers feedback op basis van onze observaties en de invloed van hun gedrag op ons. Daarmee stellen wij ons ook kwetsbaar op. Die kwetsbaarheid krijgen we vervolgens vaak terug van de medewerkers.

Ervarend leren

Bij ons draait alles draait om het zelf ervaren. Wij zijn er van overtuigd dat dit de beste manier is om iets te leren en waarmee je vervolgens in staat bent om je eigen gedrag te veranderen. Door het zelf te ervaren, ontstaat er een koppeling tussen het verstand en gevoel. Dat wakkert de intrinsieke motivatie aan om ook echt te willen veranderen, waarmee de weerstand tegen de verandering verdwijnt.

In de dagelijkse praktijk worden tal van middelen ingezet om teams mee te krijgen in een verandering: van een informatie bijeenkomt tot een cursus of een heisessie. De leerpiramide van Bales laat zien wat het verschil in effectiviteit is tussen deze middelen en een theaterinterventie. Het leerrendement van een theaterinterventie is vele male groter dan die van een cursus of een heisessie, zelfs met de interactiviteit die deze methoden bieden.