Verbindingssessies

Een organisatie veranderen is een echte teamprestatie. Alleen als medewerkers goed met elkaar samenwerken, komt er een succesvolle verandering tot stand. Een verandering betekent vaak niet alleen een andere manier van werken, maar ook een andere samenstelling van de teams en wellicht ook nieuwe functies. Een verbindingssessie geeft de samenwerking tussen jouw medewerkers een vliegende start.

Wat is het?

We gaan met teams aan de slag met improvisatietheater. Een realistische werksituatie die om samenwerking vraagt vormt daarvoor het startpunt. De invulling ontstaat tijdens het spel. Medewerkers komen zelf met suggesties over hoe ze te werk kunnen gaan en gaan dit uitproberen. Hun collega’s kunnen bijsturen of de setting deels veranderen. Hierdoor leren medewerkers op een speelse manier een nieuwe weg te vinden voor hun toekomstige samenwerking.

Dit alles gaat op een luchtige manier, waarbij humor een belangrijke rol speelt. Dat neemt niet weg, dat het om serieuze situaties draait. Door deze methode wordt het ook duidelijk wat er op de werkvloer speelt en waar medewerkers denken tegenaan te lopen. Door deze zaken uit te vergroten en er mee aan de slag te gaan, worden barrières geslecht.

Wat levert het op?

Zoals de naam al zegt, brengt een verbindingssessie medewerkers met elkaar in verbinding. Het motiveert hen om met elkaar aan de slag te gaan. Daarnaast leren ze elkaar ook beter kennen en zien ze door de speelse opzet vaak ook een hele andere kant van elkaar. Dat geeft medewerkers inspiratie, energie en ook vertrouwen in de toekomst.

Wat kost het?

Een verbindingssessie duurt afhankelijk van de doelen en wensen van de organisatie 1 of 2 dagdelen. Een sessie voor een kleine groep (5 tot 15 personen) wordt gegeven door 1 trainer. Voor grotere groepen (15 tot 30 personen) komen wij met twee trainers.

U kunt al een verbindingssessie boeken voor kleine groepen vanaf € 595 en voor grotere groepen vanaf € 1.190. Is de groep die u op het oog heeft groter dan 30 personen? Dan maken wij graag een offerte op maat voor u. De prijzen zijn exclusief btw, reistijd en -kosten en eventuele kosten voor locatiehuur en catering.