Losmaaksessies

Veranderingen roepen bij veel mensen weerstand op. Lang niet iedereen ziet nut en de noodzaak van een verandering. Een veel gehoorde reactie op verandering is ‘Waarom moeten we veranderen? We doen het al jaren zo en dat gaat toch goed?’. Herkenbaar? Wij kunnen je helpen om medewerkers bewust te maken van het waarom van de verandering en daarmee de weerstand weg te nemen.

Wat is het?

In een losmaaksessie nemen we medewerkers mee naar de toekomst. Medewerkers spelen mee en kunnen de toekomst zelf alvast beleven. Er is volop ruimte om te improviseren en ideeën met elkaar te delen. Ook besteden we aandacht aan de zorgen van medewerkers.

Wat levert het op?

Een losmaaksessie zet het begin van het trainen van een nieuwe mindset in gang. Medewerkers hebben de toekomstige werksituatie alvast ervaren. Het geeft hen inzicht in de noodzaak van de verandering. Dat levert meer begrip op voor de verandering en daarmee minder weerstand.

Door een losmaaksessie te houden met medewerkers, voelen zij zich betrokken en gehoord. Ook geeft het ze een beeld van de nieuwe situatie. Daardoor staan ze na afloop een stuk positiever tegenover de verandering. De losmaaksessie neemt daarmee het grootste deel van de weerstand van medewerkers weg.

Een losmaaksessie geeft jou als opdrachtgever daarmee inzicht in de gedachten van medewerkers over de aanstaande verandering. Kennis die goed van pas komt bij het vormgeven van de volgende fasen in het veranderproces. Doordat de mindset van de medewerkers is veranderd, is er nu ook de ruimte om aan de slag te gaan met het aanleren van nieuwe vaardigheden.

Wat kost het?

Een losmaaksessie duurt 1 dagdeel. Er is ruimte voor maximaal 30 deelnemers per sessie. De losmaaksessie wordt gegeven door 2 trainers. Wij bieden u een losmaaksessie vanaf € 1.190 ex. btw. De kosten zijn exclusief reistijd en -kosten en eventuele kosten voor locatiehuur en catering.