Leid jij het leven of lijd jij het leven?

Ben jij op het werk aan het leiden of aan het lijden?

Persoonlijk leiderschap

De term persoonlijk leiderschap zegt precies waar het over gaat. Het gaat over jezelf aansturen, zelf leiding nemen in je leven, weten waar je grenzen liggen , voor jezelf kunnen zorgen. Deze vorm van leidinggeven is als leidinggevende de eerste prioriteit. Als je de leiding neemt en hebt over je eigen leven, dan pas kan je anderen ook leren om leiderschap te nemen over hun  eigen leven.

Bevlogenheid

Hieronder een filmpje over persoonlijk leiderschap. Het mikt nauw wat voor jou werkt. Wanneer is het zo stressvol dat je bijna tegen een burn out aan zit? Wanneer is het werk zo saai dat je je verveeld? Dit is voor iedereen anders. Daarin is het ook weer belangrijk dat je jezelf goed kent.
Hoe ga je om als de situatie anders is dan dat je in je hoofd had? Heb je dan genoeg veerkracht om ermee te dealen? Weet je wat je kwaliteiten zijn en benut je deze op de werkplek? Zodat je weet waar je goed in bent en zelfvertrouwen krijgt? Neem je de regie over je leven en weet je waar je eigen grenzen liggen? Zodat je uiteindelijk niet met een burn out thuis komt te zitten?

Het filmpje “bevlogenheid” geeft het goed weer.